Räkenskapssammandrag

Hur ska vi få ihop räkenskapssammandraget på rätt sätt och i rätt tid?

Hur ska vi få ihop driften?

Varför finns skillnader mellan vår inrapportering av RS och KOLADA?

Det är de vanligaste frågorna som vi på KomRedo får från kommuner runt om i landet. Att sammanställa rapporteringen till SCB:s räkenskapssammandrag, RS, är ett stort problem för många, och samtidigt är uppgiften så viktig – den ligger till grund för exempelvis utjämningsbidraget och riktade bidrag.

KomRedo kan hjälpa er bland annat med att få ihop RS, och utreda varför ni har så höga kostnader inom en specifik verksamhet, exempelvis LSS-kostnader.

Rätt siffror ger bland annat rätt fördelning av resurser. Men många kommuner har vare sig tid eller tillräcklig kompetens för att ta fram de underlag som krävs. Allt fler tar nu hjälp för att göra rätt.

KomRedo AB har hjälpt mer än 100 kommuner, både i upprättande och rådgivande roller. Vår samlade kunskap är unik med flera av de främsta experterna inom området. Nu utökar vi våra tjänster och erbjuder stöd med RS-rapporteringen, SCB:s räkenskapssammandrag.

I vår RS-process analyserar vi även hur era fördelningar av verksamhetskostnader påverkar inrapporteringen av räkenskapssammandraget. Analysen genomförs med hjälp av avancerad datasimulering i egna utvecklade system.

Vill du veta mer om vår tjänst RS och vad vi kan göra för dig? Hör av dig till oss.